Spolupráce s Firmou Certicon, českým leadrem ve vývoji umělé inteligence pro kamery

Bezpečnostní kamery jsou dnes stále častěji používány k ochraně majetku a prevenci zločinu. S příchodem umělé inteligence se tyto kamery stávají ještě účinnějšími nástroji pro zabezpečení. Díky algoritmům umělé inteligence jsou tyto kamery schopny automaticky detekovat a reagovat na různé situace.

Bezpečnostní kamery s umělou inteligencí mohou být vybaveny různými funkcemi, včetně detekce pohybu, rozpoznávání obličejů, detekce zvuku, detekce požáru a mnoho dalšího. Tyto funkce umožňují kamerám aktivně reagovat na situace, což zvyšuje účinnost zabezpečení.

Jednou z nejdůležitějších funkcí bezpečnostních kamer s umělou inteligencí je detekce pohybu. Tyto kamery mohou být vybaveny sofistikovanými algoritmy pro detekci pohybu, které dokážou rozpoznat, zda se jedná o pohyb člověka, zvířete nebo jiného objektu. Kamera může automaticky zaznamenat a uložit snímky nebo videozáznamy, když detekuje neobvyklou aktivitu, což pomáhá při vyšetřování případů zločinu.

Další důležitou funkcí bezpečnostních kamer s umělou inteligencí je rozpoznávání obličejů. Tyto kamery jsou schopny rozpoznat a identifikovat osoby na základě jejich obličeje. To může být užitečné v případě, že se na pozemku objeví podezřelá osoba. Kamera může automaticky identifikovat tuto osobu a upozornit bezpečnostní personál.

Další funkcí bezpečnostních kamer s umělou inteligencí je detekce zvuku. Tyto kamery mohou být vybaveny mikrofony, které umožňují detekovat neobvyklé zvuky, jako jsou například výbuchy, křik nebo střelba. Kamera může automaticky zaznamenat a uložit snímky nebo videozáznamy, když detekuje neobvyklý zvuk, což může pomoci při vyšetřování případů zločinu.